ايلوش خوشابه

ايلوش خوشابه

ايلوش خوشابه بازيگر و ورزشكار ايراني در سال ۱۳۱۱ در شهر اروميه و در يك خانواده آشوري به دنيا آمد از كودكي علاقه وافري به ورزش داشت. به همين دليل در زمينه پرورش اندام شروع به فعاليت نموده و در سال ۱۳۲۷ زماني كه شانزده سال بيشتر نداشت ضمن شركت در مسابقه زيبايي اندام كشور بر همه رقباي خود پيروز شده و عنوان آقاي ايران را به دست آورد. اين امر باعث شد كه تهيه كنندگان فيلم از وي دعوت نمايند تا در فيلم هاي قهرماني شركت كند. خوشابه كه اندامي كشيده داشت و قدش 190 سانتي‌متر بود، سال 1333 با بازي در نقش امير ارسلان در فيلم «امير ارسلان نامدار» وارد دنياي سينما شد و بعد در فيلم‌هاي «قزل ارسلان» و «بيژن و منيژه» نقش‌آفريني كرد. درواقع ايلوش از سال ۱۳۳۳ وارد فعاليت هنري شد و براي اولين بار در فيلم «امير ارسلان نامدار» در نقش امير ارسلان ظاهر شد. پس از آن در فيلمهاي «قزل ارسلان» و «بيژن و منيژه» ظاهر شد.

پس از اتمام كار بازي در فيلم اخير ايلوش سفري به آمريكا نمود و در اين كشور توانست عنوان قهرمان زيبايي اندام و كشتي كج شهرهاي لوس آنجلس وسكرامنتو را بدست آورد. در بازگشت از آمريكا در فيلم «دندان افعي» بازي كرد در سال ۱۳۴۰ از طرف استوديو يولو فيلم جهت شركت در فيلم ولكان خداي جنگ(اميمو سالوي)به ايتاليا دعوت شد. از آن تاريخ كار خود را در كشور ايتاليا ادامه داد و در اين مدت در چند فيلم از جمله «پسر ژوپيتر» «علي بابا» - «سامسون و دليله» - «برادران شكست ناپذير» - و «هفت تير كشها ي نفرين شده»ايفاي نقش كرد و از اين راه شهرت و محبوبيت بين‌المللي نصيب وي گرديد.

ايلوش در سال ۱۳۴۵ طبق دعوتي كه از وي به عمل آمده بود براي شركت در فيلم «حسين كرد شبستري» براي مدت دو ماه به ايران آمد و پس از اتمام كار اين فيلم مجددا به ايتاليا برگشت. وي پس از مدتي فعاليت هنري در ايتاليا به تهران برگشت و در كنار خانواده خود زندگي كرد. 

او در اروپا به ريچارد لويد (به انگليسي: Richard Lloyd) معروف است. وي در دوره دوم و سوم نمايندگي جناب آقاي آتور خنانشو نماينده محترم آشوري ها و كلداني ها در مجلس شوراي اسلامي، عضو هيئت مديره باشگاه فرهنگي ورزشي ستاره آشور تهران بود. او سال 1389 نشان شواليه افسر ارشد را از سوي رئيس جمهور ايتاليا و وزير امور خارجه اين كشور دريافت كرد. 

 

فيلم شناسي ايلوش خوشابه:


با نام ابلوش
امير ارسلان نامدار (۱۳۳۴)
قزل ارسلان (۱۳۳۶)
بيژن و منيژه (۱۳۳۷)
دندان افعي (۱۳۴۰)
قصه حسين كرد شبستري (اسماعيل كوشان ۱۳۴۵ )
از جان گذشتگان (۱۳۴۶)
خطا كاران (۱۳۴۷)
كشتي نوح (۱۳۴۷)
غول بياباني (۱۳۴۸)
پهلوان پهلوانان (۱۳۴۸)
احمد چكمه‌اي (۱۳۵۰)
عباسه و جعفر برمكي (۱۳۵۱)
آخرين نبرد 
(۱۳۵۱)
جنگجويان كوچولو (۱۳۵۲)
ولكان خداي جنگ (۱۳۴۰)
پسر ژوپيتر
علي بابا
سامسون و دليله
برادران شكست ناپذير
هفت تير كشها ي نفرين شده
بازي شانس
افعي (۱۳۷۱) {با نام ايلوش خوشابه}
ياران (۱۳۷۲) {با نام ايلوش خوشابه}
تعقيب (۱۳۷۴) {با نام ايلوش خوشابه}
گارد ويژه (۱۳۷۴) {با نام ايلوش خوشابه}

 

ايلوش مدت ها بود از بيماري ريوي و كليوي رنج مي برد، بعد از يك هفته بستري بودن در بخش مراقبت هاي ويژه بيمارستان دي تهران سر انجام در روز سه شنبه 29 فروردين 1391 در سن هشتاد سالگي در بيمارستان دي تهران درگذشت